Иззеха документи за заровения край Червен бряг опасен боклук

Очаква се количеството му да надхвърли 180 тона

13.07.2020 | 14:35 Редактор: Ивет Арабова
Иззеха документи за заровения край Червен бряг опасен боклук

Открити и иззети са документи придружаващи загробения боклук край гр. Червен бряг.

Във връзка с разследването, образувано за  участие в организирана престъпна  група , по което са  обвинени А.Б., П.Б., бившият зам. министър на околната среда и  водите К. Ж. и други длъжностни лица,  продължават  да се извършват следствени действия, а именно оглед на местопроизшествие в гр. Червен Бряг, местност "Лъката“,  в имот , където бе открито нерегламентирано съхранение на отпадъци , за които в хода на разследването  е установено, че са опасни такива. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Същите  са били предадени за съхранение от дружество от група "Монбат“ на търговско дружество, което не притежава нужните инсталации и са били заровени в  местността "Лъката“. Количеството, което е открито, надхвърля това, което беше обявено до момента. Очаква се общото количество опасен отпадък, който не подлежи на последващо рециклиране, да надхвърли 180 тона. 

В хода на действията по разследването са намерени и иззети придружаващи загробения товар документи с надпис Монбат-Сърбия. Междувременно  е установено, че  част от този опасен отпадък е бил заровен и в стопанство  в с.Рупци , общ. Червен бряг , като количеството, установено там, е около 100 тона.

Предстои извършване на допълнителни огледи на площадки, на които незаконосъобразно са съхранявани опасни  отпадъци, имащи отношение към воденото досъдебно производство в с. Рупци, общ. Червен бряг, гр. Плевен и Кремиковци.

Снимка: Пресцентър на прокуратурата

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК