Пратиха до Гърция заповед за арест за Йоско Костинбродския

На 18 юни той е бил задържан на територията на южната ни съседка

29.06.2020 | 14:54 Редактор: Ивет Арабова
Пратиха до Гърция заповед за арест за Йоско Костинбродския

Специализираната прокуратура издаде и изпрати на съдебните власти в Република Гърция Европейска заповед за арест на лицето Йосиф Йосифов (бел. ред. Йоско Костинбродския)за изпълнение на наложена му и влязла в сила присъда в България. Заповедта е издадена веднага, след като Специализираната прокуратура бе уведомена от компетентните органи чрез Дирекция "Международно оперативно сътрудничество“, че на 18 юни 2020 г. лицето е задържано на територията на Република Гърция. Това съобщиха от Специализираната прокуратура.

На 5 юни 2018 г. Йосифов бе осъден от Специализирания наказателен съд на 1 година лишаване от свобода при първоначален строг режим за изнудване с нанасяне на лека телесна повреда на български гражданин. Осъдителната му присъда бе потвърдена от Върховния касационен съд и влезе в законна сила.

Й. Й. следва да изтърпи и още едно наказание от 3 г. лишаване от свобода по предходна условна присъда на Софийския районен съд за противозаконно отнемане на автомобил, в чийто изпитателен срок той извършва горното престъпление.

Снимка: МВР/Архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК