Екшън в София: Чужденец засне бой с нунчаку на "Витошка" (ВИДЕО)

Единият от участниците в схватката бил продавач на улицата

18.06.2020 | 17:55 Редактор: Ивет Арабова

Бой на столичния булевард "Витоша" стана повод чужденци да повдигнат въпроса за българското гостоприемство. Видео от ръкопашната хватка стана хит в социалните мрежи. Един от участниците дори използва японското оръжие - нунчаку. 

Боят като от екшън филм се е разиграл пред очите на минувачи, клиенти, магазинери и сервитьори. Около 20 часа вчера в едно от заведенията на "Витошка" вечерят Грег и съпругата му, които живеят в Нова Зеландия, а у нас са на почивка. Именно той заснема сцената, която продължава няколко минути, и изпраща видеото на своя приятелка от България. 

Докато снима, чужденецът казва: "Добре дошли в България". За "Новините ON AIR" Грег обяснява, че всичко е започнало, след като мъж ритнал куче. А този, който изважда нунчаку - традиционно оръжие от Окинава, всъщност е бил предизвикан. 

Свидетели се опитват да ги разтърват, намесва се и полицията. Ден след екшъна на "Витошка" е спокойно, а се оказва, че единият от участниците в боя продава дребни стоки в пешеходната зона и работещите там го познават. Работещите в заведенията и магазините признават, че понякога стават конфликти, но не и толкова сериозни като този. Казват, че има и други проблеми. 

"Постоянно се натъкваме на нередни ситуации, които се виждат всеки ден. Има джебчии. Ограбват хора", разказа магазинерът Сергей Тошев.

Видеото за часове беше споделено стотици пъти, а в коментарите си хората припомнят и поведението на английските фенове на "Витошка" миналата година. 

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
2 rate up comment rate down comment 0
Христо Даракчиев
преди 3 години
Намери точно французин да каже wellcom to Bulgaria, където само защото ги сложиха под карантина за два месеца, изпочупиха магазини , палиха коли , умряха хора , защото са много възпитани и културни ! Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Това е епизод от филм на Чък Норис.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Аз веднъж през живота си не съм засякла бой на Витошка, този как успя да го уцели, не знам... Сигнализирай за неуместен коментар