fallback

9 са вече жертвите на домашно насилие от началото на Ковид-19

3500 са вече сигналите за агресия в семейна среда, съобщават от полицията

09.06.2020 | 16:50 Автор: Александра Иванова

Девет са вече жертвите на домашно насилие у нас от началото на пандемията Ковид-19. А 3500 са вече сигналите за агресия в семейна среда, съобщават от полицията. Само в Софийския градски съд, от началото на епидемията, са издадени 600 ограничителни заповеди.

От болница "Пирогов" съобщават, че продължават и разширяват инициативата си "Приемна за жертви на домашно насилие и Гореща телефонна линия". Обмисля се възможност потърпевшите, които не постъпват в болница, да бъдат настанявани във временни жилища, докато се изяснят причините за техните проблеми и се намери решение, съобщи директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Болницата ще разшири обхвата на действията си чрез приемната за жертви на домашно насилие, горещия телефон, на който могат да получат помощ и предстоящо стартиране на национален специализиран уебсайт за домашното насилие, предаде БНР.

Инициативата се осъществява съвместно с Асоциация "Деметра" и е подкрепена фонд "Обединени срещу Covid-19", фондация "Tide" и Министерство на правосъдието.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Криминално
fallback