Пътят на кокаина - къде е трябвало да стигне намерената в Студентски град дрога

Не знаем нито началото, нито края на веригата, коментира Тихомир Безлов

28.05.2020 | 21:38 Редактор: Юлия Христова

Около 360 кг кокаин бяха задържани от служителите на реда след акции в Студентски град. Мъжът, хванат с въпросните количества наркотик, остава в ареста. 

Доколкото се разбира, намирането на наркотика е случайно. За мен това е един странен случай. Прави впечатление, че задържаният се стреснал и се е паникьосал, което създава съмнения. Това каза за "Денят ON AIR" Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията

По думите му, ако гледаме това, което знаем от европейските пазари - там действително има намаляване на навлизащите количества дрога. Точно преди обявяването на пандемията големите мрежи са започнали да внасят големи количества дрога и е имало големи залавяния по пристанищата. 

"Случаят "Слатина" е известно, че е голяма международна операция и става дума за хора с опит в трансграничните канали", коментира Безлов за Bulgaria ON AIR.

Според него при такова количество не може да става дума за достъп от един човек, вероятно става дума за дейност на някого от старите играчи.

"Въпросният заподозрян е пътувал за Западна Европа, закъдето вероятно е бил предназначен наркотикът. Не знаем нито началото, нито края на веригата", допълни той. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК