Прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, опитал да обере аптека

Обвиняемият Георги Ф. е многократно осъждан

19.05.2020 | 23:00 Редактор: Юлия Христова
Прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, опитал да обере аптека

Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу 24-годишния Георги Ф. за опит да открадне козметични продукти от аптека, съобщиха от държавното обвинение, пише Монитор.

На 6 април т.г. мъжът влязъл в аптека на ул. "Черковна” в София. След като известно време се разхождал между щандовете, Георги Ф. отишъл на касата и поискал от фармацевта да му даде стока, стояща встрани от касовата зона. Използвайки, че фармацевтът няма видимост към него, "клиентът” започнал да взима в себе си различни козметични продукти. Връщайки се при щанда, фармацевтът Ц.Л. забелязала как "клиентът" задига вещи. След това той побягнал навън с продукти на обща стойност 128,79 лева.

На кръстовището на ул. "Черковна“ и ул. "Русалка“, мъж забелязал тичащия Георги Ф. и решил да му извика да спре, считайки че се е случило нещо нередно. Беглецът обаче, не спрял и мъжът започнал да го преследва, като през това време успял да подаде сигнал  в полицията.

Полицаи успели да пресрещнат и заловят крадеца. При извършената на мястото проверка той сам извадил и предал задигнатите вещи, обяснявайки къде се намира аптеката, от която ги е взел.

Обвиняемият Георги Ф. е многократно осъждан.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК