Оставиха бившата директорка на болницата в Раднево в ареста за постоянно

Тя е обвинена в присвояване на пари в размер на 83 862 лв.

26.03.2020 | 20:26 Редактор: Ралица Братанова
Оставиха бившата директорка на болницата в Раднево в ареста за постоянно

Апелативен съд-Пловдив остави без уважение искането на задържаната бивша шефка на болницата в Раднево за изменение на мярката ѝ за неотклонение "задържане под стража" в по-лека такава, съобщиха от пресцентъра на Съдебна палата-Пловдив.

Със специална молба-декларация лекарката е заявила, че не желае да се яви в съдебна зала, а ще бъде защитавана от упълномощения от нея адвокат. 

Съдът прецени, че с оглед движението на делото между инстанциите, не е разколебано обоснованото предположение за авторство на вменените на обвиняемата престъпления.

Тя е привлечена за обвиняема в присвояване на пари в периода от месец април 2018 г. до месец декември 2019 г. в условията на продължавано престъпление, като извършител, в качеството си на управител на МБАЛ "Доктор Димитър Чакмаков - Раднево" ЕООД, в съучастие с главната счетоводителка и специалиста човешки ресурси и ТРЗ, в същото лечебно заведение, както и с шофьора на болницата.

Обвинението е, че е присвоила чужди пари в размер на 83 862 лева, представляващи парични суми по граждански договори с различни лица, връчени в това ѝ качество и поверени ѝ да ги пази и управлява, като присвоеното е в големи размери.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК