Прокуратурата проверява съдия за корупция

Това обяви говорителят на главния прокурор - Сийка Милева

17.02.2020 | 15:55 Редактор: Искра Ангелова

Прокуратурата проверява извършено от съдия корупционно престъпление. Това обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева, след като Иван Гешев се срещна с кметове на над 20 общини в цялата страна.

В същото време днес имаше и 2 акции срещу битовата престъпност.

Над 20 кметове на малки населени места от цяла България се срещнаха с главния прокурор, за да се оплачат, че подадените сигнали за корупция само хващат прах по канцелариите, докато проблемите в селата стоят нерешени. 

"По време на срещата бяха обсъдени корупционни действия в местната власт, като по време на срещата бяха докладвани, по-скоро депозирани данни за корупционни престъпления в местната власт и за съжаление такива в съдебната система. Касае се за случай от извършване на корупционно престъпление от съдия", каза Сийка Милева.

Кметовете на кметства подадоха сигнали за нередности с обществените поръчки, неправилно изразходвани средства за ремонт, както и за корупционни действия на служители. 

"Аз съм подавал в Специализираната прокуратура, подавал съм в прокуратурата, Министерство на правосъдието", каза председателят на Националното сдружение на кметовете на кметствата в България Румен Стоянов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК