7 от митничарите от "Калотина" остават в ареста

Всички отрекоха да са вземали подкупи

09.02.2020 | 13:37 Редактор: Искра Ангелова

Специализираният наказателен съд остави в ареста 7-те митничари, обвинени за участие в организирана престъпна група и вземане на подкуп. 

Магистратите прецениха, че се налице всички законови предпоставки обвиняемите да останат в ареста.

Съдът прецени, че има достатъчно свидетелски показания, от които да се направи обосновано предположение за авторството на престъплението. В хода на делото е установен и защитен свидетел, както и множество чужди граждани от Сърбия и Турция. 

Съдът прие доводите на прокуратурата, че има опасност служителите на гранична полиция и на агенция "Митници" да извършат ново престъпление, но не прие доводите, че има опасност да се укрият.

"Подкупите са заемани от лица, които управляват товарни автомобили, минават през границата, съответно през граничния пункт и през митническия пункт. Касае се за добре структурирана група, действала трайно от началото на 2019 до настоящия момент", каза прокурорът от Специализираната прокуратура Калин Стоилов. 

Двама от обвиняемите, между които и обвинения за ръководител на престъпната група, се разплакаха в съдебната зала. 

Всички отрекоха да са вземали подкупи. 

Защитниците са на мнение, че от свидетелските показания не може да се докаже, че обвиняемите са получавали нерегламентирано парични суми.

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК