Нагъл крадец задигна автомобил на мъртвец в Казанлък

Наел влекач, за да отнесе плячката

26.01.2020 | 21:00 Редактор: Кристина Крумова
Нагъл крадец задигна автомобил на мъртвец в Казанлък

45-годишен казанлъкчанин, който има зад гърба си 15 осъдителни присъди, най-вече за кражби, попадна отново за постоянно зад решетките, след като на 3 януари отмъкнал от Града на розите стар автомобил марка Mercedes.

Добре познатият на местните криминалисти К. А. бил закопчан след сигнал за изчезнал автомобил, паркиран пред кооперация на булевард "Розова долина". Отмъкването на возилото, което е оценено на 1 800 лв., станало с помощта на автовлекач, който апашът поръчал по телефона с обяснението, че колата е негова, но не е в движение и затова трябва да бъде извозен с платформа, пише "Монитор".

Почти разфасованият автомобил бил намерен в склад за скрап, намиращ се на трийсетина километра от мястото на задигането му. В хода на досъдебното производство станало ясно, че К.А. познавал собственика на колата, който починал преди месец и нямал близки родственици. 

Това го улеснило при уреждането на "сделката", но отнасянето за лош негов късмет било засечено от съседи, които останали изненадани от наглостта на извършителя и подали сигнал на телефон 112.

Под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, изготвена е оценителна експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Определението на районния съд за налагане на най-строгата мярка за неотклонение спрямо автокрадеца е влязло в законна сила и не подлежи на обжалване.

Снимка архив: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК