Задържаха подпалвача на къщата на адв. Ирен Савова

Криминално проявеният мъж я е следил

21.01.2020 | 12:46 Редактор: Тодор Петров

Полицията е задържала мъжа, запалил вилата на адвокат Ирен Савова в Ихтиман миналата седмица, съобщиха от прокуратурата за Bulgaria ON AIR. 

Той е криминално проявен и е 34-годишен. Според първоначалната информация мъжът е следил известната адвокатка преди да подпали вилата ѝ. 

Арестът на мъжа е извършен вчера. Задържан е за 72 часа. Все още обаче не са ясни поръчителите на палежа.

Адвокат Савова прези годините беще защитник по знакови дела - на държавата в делото за т.нар. "Царски имоти" и на Биляна Петрова по делото "Иванчева". 

34-годишният мъж е с криминални регистрации за хулиганство и кражба. Задържан е за 72 часа. Разследващите обявиха, че по време на обиските са открити веществени доказателства, които доказват съпричастността на обвиняемия към извършеното престъпление. 

От окръжната прокуратура засега не разкриват дали има поръчители за умишления палеж. Според адвокат Савова обаче те отдавна са известни на ГДБОП.

"Ние сме сезирали ГДБОП още на 5 август 2019 година – в тази жалба ние сезираме министъра на вътерешните работи и ГДБОП за това, че определени лица ме следят, поставят тракери на колите ми, преди това имаше опит за отвличане. Става въпрос за неизплатени задължения от страна на г-жа Искра Капаноглу и на дружества, които тя контролира. В тази жалба ние стигнахме до имената и адресите на хората, които ме следят", коментира пред репортер на Bulgaria ON AIR Ирен Савова.

Искра Капаноглу е съпруга на турския гражданин Явуз Капаноглу, който през 2006 година беше убит с ножица в гърлото в Горна Баня, а извършителите така и не бяха открити. Според адвоката има чадър над сигналите, подадени срещу бизнес дамата. 

"Най-вероятно има чадър. Аз бих ви предложила да проверите в нейните санаториуми родителите на кои хора се отглеждат – на политици, на хора от прократура от различни нива", каза още Савова.

Опитахме да се свържем с г-жа Капаноглу, но тя не вдигна мобилния си телефон. Междувременно адвокат Савова съди прокуратурата за бездействие.

Вижте повече в репортажа на Сергей Тодоров!

Харесайте страница ни във Facebook ТУК