Полицаи и ЧСИ-та задържани при спецакция срещу група за имотни измами

Правили опити за теглене от сметки на починали хора

15.01.2020 | 13:50 Редактор: Кристина Крумова

Разбиха мащабна група за имотни измами в София, в която участват служители на МВР, ГРАО, както и адвокати. Неутрализираната престъпна схема за имотни измами е без аналог. 

"В моята дългогодишна практика аз не съм срещал толкова добре организирана и арогантна група в поведението си в която да участват и служители и на МВР", каза Стефчо Банков.

А представителите на органите на реда вместо да пазят данните на гражданите ги предоставяли на участвалите в престъпната схема. 

"Служителите на МВР са издирвали данни за възрастни хора без наследници, а когато имали те ги заличавали", обясни говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Престъпната група дори успяла да сключи фиктивен брак в Русия. Схемата действала на територията на София от 5 години. Засегнати са имоти на 15 души, които са починали. Придобитите апартаменти с фиктивни документи се препродавали или заменяли. Групата източвала и банковите сметки на починалите. 

Организаторът на групата е установен. За срок от 24 часа са задържани 8 души. Прокуратурата ще прецени на кои от тях да поиска задържане от 72 часа.

Репортаж на Виктор Дремсизов!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страница ни във Facebook ТУК