Освободените по делото "Чората" искат истината да излезе наяве

Петимата полицаи не скриха радостта си на излизане от затвора

17.12.2019 | 12:35 Редактор: Тодор Петров

Петимата полицаи, осъдени за смъртта на Ангел Димитров - Чората преди 14 години, бяха освободени от затвора. Върховният касационен съд отмени присъдите и върна делото на нов съдебен състав. 

През април върховните съдии осъдиха петимата полицаи на по 7 години затвор. До обрата се стигна, след като подсъдимите и главният прокурор Сотир Цацаров поискаха възобновяване на делото.

"Благодарим за подкрепата на семействата, на приятели, които ни подкрепяха през цялото време, защото този период за нас беше доста мъчителен", сподели един от полицаите - Иво Иванов.

"Въпреки че сме хора в затвора, явно не сме чак толкова обществено опасни, щом като общестото ни подкрепя", добави колегата му Борис Механджийски. 

През април Мирослав Писов, Иво Иванов, Янко Граховски, Георги Калинков и Борис Механджийски бяха осъдени на по 7 г. затвор за убийството на Ангел Димитров, починал при задържани по време на полицейска акция през 2005 г. 

"В заповедта, която обществото ни беше дало в тази полицейска операция, с всичко което се е случило и с нещастния случай, и това за което винаги сме призовавали - цялата истина да излезе наяве. Ние не сме отишли по наше желание. На нас обществото ни е казало, че търговията и разпространението на наркотици са претъпления. Най-малко сме искали да се случи това", коментира Мирослав Писов. 

Репортаж на кореспондент.

Снимка архив: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страница ни във Facebook ТУК