Падналата в дупка с вряла вода в Русе получи 80 хил. лв. обезщетение

Тя пропадна в изкоп на "Топлофикация" през миналия декември

13.12.2019 | 12:00 Редактор: Ралица Братанова
Падналата в дупка с вряла вода в Русе получи 80 хил. лв. обезщетение

"Tоплофикация Русе" беше осъдена и трябва да плати 80 000 лв. обезщетение на жена, паднала в изкоп на фирмата с вряла вода.

Окръжният съд в Русе уважи изцяло предявените искове и осъди топлофикационното дружество в града да плати на 45-годишната Наргиз Юсеинова обезщетение за имуществени и неимуществени вреди, предаде БНР.

Случаят е от 1 декември миналата година, когато жената пропада в необезопасен изкоп с вряла вода в квартал "Здравец-Изток".

Благодарение на бързата реакция на съпруга ѝ е извадена жива от ямата, но с множество изгаряния по тялото.

Седем оперативни интервенции са претърпени от Наргиз Юсеинова, а болките и страданията ѝ продължават и до днес. Това е причината съдът да уважи претенцията ѝ към "Топлофикация Русе" в пълен размер.

В мотивите си съдът коментира всички доказателства по делото и установява, че е налице бездействие на служителите на топлофикацията, които не са обезопасили изкопа и въпреки инцидента мерки са взети едва на следващия ден вечерта.

Магистратите допълват, че дори  към настоящия момент не е променена тази практика и организация на работа, лишена от логика, отговорност и ангажираност към опазването на здравето и живота на гражданите.

Снимка: Архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК