Трима с обвинения след мелето на "Локо" (София) - "Хебър"

Сред тях е и изпълнителният директор на столичани Бойчо Величков

02.12.2019 | 12:35 Редактор: Тодор Петров

Трима души са обвинени в нанасяне на лека телесна повреда след боя по време на футболния мач "Локомотив" (София) – "Хебър". След като в събота представители на домакините нападнаха публиката на гостите в ложата, са били задържани общо петима души, уточниха от СДВР. 

Двама са освободени, а на тримата обвинени са наложени парични гаранции. Сред задържаните е и изпълнителният директор на "Локомитив" (София) Бойчо Величков. По случая е образувано досъдебно производство.

От ръководството на МВР заявиха, че и при снощния мач между ЦСКА и "Лудогорец" са задържани 7 лица. Две от тях за притежание на наркотици, две за носене на хладно оръжие, а петима са били без документи и с маски за прикриване на лицата си.

"Държавата няма да толерира такива действия. Даже когато нямаме договорни отношения за охрана на такива мероприятия, ще вземем необходимите мерки, за да гарантираме реда, сигурността и удоволствието, което трябва да достави едно такова събитие – да разпускат, да се забавляват, а не да чакаме да видим дали ще се случи нещо и да отиваме на спортно мероприятие като на война", заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Репортаж на Християна Стефанова.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК