Съдят хасковлията "Сашо" заради участие в телефонни измами

25-годишният мъж останал без пари и се договорил да стане куриер на измамниците

29.11.2019 | 21:34 Редактор: Стефанка Митева
Съдят хасковлията

Районна прокуратура в Хасково внесе в съда обвинителен акт спрямо С.К. /25 г./ за предполагаемото му участие като куриер в 5 телефонни измами, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Престъпленията спрямо пострадалите 4 жени и един мъж са били извършени от 1 март до 13 април миналата година.

С.К. е действал като помагач на неизвестни по делото лица. Той получил от жертвите, с цел да предаде на неизвестните извършители, обща сума от над 35 хил. лева, както и златни накити на стойност близо 5 хил. лева. У потърпевшите било поддържано заблуждението, че контактуват със служители на МВР, а тяхната роля е да съдействат за залавяне на криминални престъпници.

По делото е било установено, че през февруари 2018 година на мобилния телефон на обвиняемия С.К. позвънил непознат мъж. При разговора, с представилия се с името "Сашо", била постигната договорка за извършване на куриерски услуги от С.К. Той трябвало да взема пратки от различни градове в България. Мъжът се съгласил да извършва тази дейност срещу между 100 и 200 лева на курс заради влошеното финансово състояние на семейството му. Така обвиняемият посетил 5 различни адреса на пострадалите лица.

Той е бил установен и задържан на 5 септември 2018 година, уточняват от държавното обвинение. Пострадалите лица са на възраст от 74 до 83 години. 

По делото са били разпитани свидетели, изготвени са били експертизи. Щетите не са възстановени, а спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение "подписка", пише dnes.bg.

Снимка архив: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК