ГДБОП нахлу в сградата на БФС, иззема документация (Обновена)

Акцията e по съмнения за злоупотреби при изразходването на публични средства

26.11.2019 | 15:41 Редактор: Стефанка Митева

Полиция нахлу в сградата на Българския футболен съюз в столичния квартал "Бояна". Спецакцията се случва часове преди обявената от ръководството на футболния съюз пресконференция.

Сходна акция се изпълнява и в офисите на ул. "Цар Иван Асен II". Изземат се документи.

Проверката е назначена от Софийския районен съд. Тя e по съмнения за злоупотреби при изразходването на публични средства, свързани с детския футбол, при наемането на спортни бази и закупуването на екипи за детските футболни отбори. 

"Получихме едно определение от Софийския районен съд, с което е дадено съгласие да се извършат проверки по наличност на документи. Те не са описани конкретно. В тази връзка, горе полицията и колегите подготвят необходимите документи", коментира изпълнителният директор на БФС Борислав Попов. 

Разследването на икономическа полиция е започнало през лятото. Установено е, че една от фирмите, получили стотици хиляди левове за екипировка, е прехвърлена на клошар. 

Разследването на БФС е в три направления. 

Преди месец спецпрокуратурата и ГДБОП влязоха в съюза и иззеха документи, а акцията беше свързана с футболните съдии.  От юни тази година се проверява и как точно се харчат парите за развитието на детско-юношеския футбол у нас. Третата проверка е на Инспектората на спортното министерство. 

В четвъртък ще бъде свикан изпълком, на който да бъдат разгледани въпросите кога ще се назначи конгрес и кога ще се избере ново управление на Българския футболен съюз.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК