Три операции предстоят на намушканата във влака Виктория

Спасителят на пострадалото момиче разказа за инцидента

25.11.2019 | 12:50 Редактор: Тодор Петров

Подобрява се състоянието на момичето, намушкано с нож във влака Пловдив-Варна край Стара Загора. На Виктория ѝ предстоят 3 операции, но за щастие тя вече е стабилизирана. 

Момичето е с 4 тежки рани – една на главата, причинена от ножа, който е стигнал до костта. Има травми и в областта на гръдния кош, дясното бедро и лявата длан. 

Петко по случайност пътувал в същия влак, защото изпуснал предишния. Той е човекът, който спасява Виктория и дори задържа насилника. 

"Моята съпруга чува "Помощ, помощ", отивам да проверя, гледам това момче легнало върху нея и само я ръга. Аз го бутам един път, той се изправя, посяга към мен, аз се дърпам назад. Обръщам се, няма и два метра, казвам на началника "ела, че тай наръга момичето, закла момичето". Връщам се, той още върху нея. Удря ме, удрям го, изпуска ножа, тръгва да бяга и аз го спирам", разказа спасителят на Виктория.

20-годишният мъж е задържан, освидетелстван и настанен в Раднево, където ще бъде изготвена съдебно-психиатирича експертиза. А лечението на Виктория продължава.

Вижте още в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страница ни във Facebook ТУК