Запалиха имот на общински съветник от БСП в Борован

Заплашвали го да не присъства на заседание на ОС, на което се избира председател

08.11.2019 | 19:02 Редактор: Ивет Арабова

Запалиха имот на общински съветник в Борован. От БСП алармираха, че вандалският акт цели политически натиск преди първото заседание на местния общински съвет след изборите. Въпреки палежа Пламен Петров присъства на първото ключово заседание на общинския съвет, на което беше избран председател на местния парламент.

Снощи около 22:00 часа гаражна врата на имот в Борован пламва. Сградата е собственост на общинския съветник от БСП Пламен Петров. 

"След редица заплахи да не присъства на днешното заседание на ОС, на което се избира председател, той е бил заплашван или да не присъства, или да гласува за определен кандидат, след което е бил направен палеж на негов недвижим имот.", разказа пред репортер на Bulgaria ON AIR Иван Иванов. 

За председател на местния общински съвет се борят двама кандидати – на ГЕРБ и на БСП. Разположението на силите в местния парламент е такова, че един глас се оказва решаващ – така ако Петров гласува против своя съпартиец, ще бъде избран посоченият от ГЕРБ кандидат.

"През цялата изборна кампания имаме няколко такива посегателства, включително и на кандидат за кмет от ГЕРБ, от ВМРО, не искаме МВР да влиза в този политически дебат. По тази причина всеки един такъв акт го разглеждаме обективно според нашите правомощия", заяви  вътрешният министър Младен Маринов.

Семейството на Петров е в шок. А заради палежа червеният общински съветник е заявил на съпартиеца си, че няма да подкрепи кандидатурата му.

Вижте повече в репортажа на Стоян Тричков по темата!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК