ГДБОП и Спецпрокуратурата влязоха в офисите на БФС

Няма информация дали се изнасят документи

15.10.2019 | 18:13 Редактор: Юлия Христова

Екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност"  и Спецпрокуратурата влязоха в офисите на Българския футболен съюз.

По регламент на мястото на Михайлов трябва да застане Йордан Лечков, който обаче е кандидат за кмет, което стопира възможността за това. Михаил Касабов е този, който вероятно ще заеме поста до избирането на титуляр.

 След грандиозната загуба от снощи, тази сутрин премиърт Борисов призова в социалните мрежи за оставка на Боби Михайлов, иначе кранчето от държавната хазна към БФС щяло да спре. 

Според правилата на ФИФА всяко намесване в работата на местните футболни асоциации може да доведе до тежки санкции. В тях обаче няма ясно разграничение какво точно означава намеса в работата.

По неофициални данни се извършва проверка на съдийската комисия за уреждане на мачове и копуция. Опеирацията била планирана преди скандалите покрай мача България-Англия. А премирът бил предупредил БФС, но останал нечут. 

По неофициални данни задържаните са 5.

От УЕФА потвърдиха, че срещу Българсикя футболен съюз са повдигнати четири обвинения. Дисциплинарните наказания са за проява на расистко поведение под формата на "песни” и "нацистки поздрави”, хвърляне на предмети, прекъсване на английския национален химн, както и заради повторенията на всички тези действия на екрана на стадиона.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК