Пребиха съпругa на председателката на младежкото ДПС в Сунгурларе

Свързана ли е драмата с Пламен Събев с изборите?

11.10.2019 | 19:17 Редактор: Василена Василева

Криминален привкус на предизборната битка в Сунгурларе. Трима мъже са пребили съпругa на председателката на младежкото ДПС в града Димитрина Събева.

Пострадалият Пламен Събев е разпитан веднага след инцидента. Засега производството, което води Районната прокуратура в Карнобат е срещу неизвестен извършител. Колко са издирваните не се съобщава. 

А иначе в декларация на ДПС се посочва, че трима мъже са пребили Събев в дома му, а съпругата му, уточняват от партията, била в предизборния щаб на кандидат-кметицата Хатидже Георгиев. 

16 часа след инцидента в Сунгурларе екип на Bulgaria ON AIR открива Събев да ремонтира пред дома си колата, която била с нарязани гуми. Щом вижда камерата ни, той побърза да се скрие.

От местната структура на ДПС отказаха да коментират случая с обяснението, че такова е нареждането на централното партийно ръководство. 

Жители на Сунгурларе загатнаха, че драмата с бития Пламен Събев може да се окаже свързана с изборите. Защо обаче – не е ясно.

От ДПС настояват Mинистерството на вътрешните работи да предприеме всички действия за издирването на лицата, извършили побоя над Събев. 

И в декларацията си заявяват, че това престъпление е пряк резултат от насаждания от националистите език на омразата и етническото противопоставяне в обществото. 

Основната отговорност за това носи управляващата партия ГЕРБ.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК