Данъчен шеф от Тутракан остава в ареста заради подкуп от 255 лв.

Поискал парите, за да намали оценка на луксозна кола

03.10.2019 | 16:56 Редактор: Анисия Иванова
Данъчен шеф от Тутракан остава в ареста заради подкуп от 255 лв.

Директорът на дирекция "Местни данъци и такси" в община Тутракан, който бе задържан с подкуп от 255 лева на работното си място, от днес е с мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Силистренския окръжен съд е уважил искането на Окръжната прокуратура в града, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. Шейсетгодишният мъж е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по член 301, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Като длъжностно лице Алекси Б. поискал пари от 40-годишния Севгинай А., за да бъде занижена оценката на луксозния му автомобил с цел заплащане на по-малък данък. Гражданинът, предложил и дал подкупа от 255 лева, също е обвиняем.

С определение на съда му е наложена мярка за неотклонение "Парична гаранция" от 5000 лева. В съдебната зала 40-годишният обвиняем се е признал за виновен и е изразил съжаление за действията си. Той също ще отговаря за престъпление по НК.

Задържането на директора от община Тутракан като получател на подкупа и на гражданина, който го е дал, е станало след продължила близо шест месеца сериозна оперативна работа на ОД на МВР под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра.

Определенията на Силистренския окръжен съд, с който са взети мерките за неотклонение на двамата обвиняеми, подлежат на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Снимка: МВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК