6-годишно дете простреля и уби мъж по погрешка

Инцидентът станал по време на пир, в който се подмятал пистолетът на един от гостите

01.09.2017 | 14:00 Редактор: Иван Берберов
6-годишно дете простреля и уби мъж по погрешка

Мъж бе прострелян смъртоносно от 6-годишно дете в заведение в пазарджишкото село Виноградец. Стрелбата станала снощи малко преди полунощ в ресторант, където компания е празнувала рождения ден на детето.

Добре почерпената група от хора се забавлявала, докато децата играели наоколо. В един момент бащата на едно от тях му дава да се "забавлява" с боен пистолет. След което детето произвежда изстрел.

По първоначална информация единият от присъстващите извадил законно притежавания си боен пистолет и започнала размяна на оръжието, което попаднало и в ръцете на детето.

При последвал неволен изстрел от страна на малолетното лице, бил застрелян собственикът на заведението. Притежателят на пистолета е арестуван. 

Тъй като Димитър, синът на убития Атанас Тортев - собственикът на заведението, не вярва, че детето е причинило смъртоносния изстрел, авторът на фаталния гърмеж се предполага тогава, че е притежателят на оръжието. Това е председателят на общинския съвет в град Септември Лазар Влайков.

Местните са скептични към него, тъй като през 2012 г. срещу Влайков е било образувано дело за нанасяне на удари с нож при пътен инцидент.

Тогава Лазар Влайков е изключен от структурите на ГЕРБ. Година по-късно, при негова нова молба за членство, той е приет и става председател на общинския съвет.

Прокуратурата в Пазарджик вече е образувала досъдебно производство за смъртта на 47-годишния собственик на ресторанта Атанас Тортев. Най-вероятно ще се проверява версията дали наистина детето е произвело фаталния изстрел.

На по-късен етап то ще бъде разпитано в специална стая.

Засега разследването се води срещу неизвестен извършител.