Бой и в София заради "Нощните вълци"

Задържани са трима, районът е отцепен от полицията

01.07.2016 | 14:00 Редактор: Тодор Петров
Бой и в София заради

Привърженици и противници на похода на "Нощните вълци" се сбиха пред храм-паметника "Св. Александър Невски" в София. Двама души са били задържани, но не се знае кой е започнал сблъсъка.

Две агитки очакват "вълците на Путин" пред столичния храм "Александър Невски" в София - поддръжници и противници на Путин. Те са разделени от кордон от десетки полицаи. Междувременно мотористите пристигнаха за служба в катедралата.  

Групите викат една срещу друга, а напрежението ескалира периодично. Малко преди 14 часа изненадващо мъж се хвърли срещу човек от групата с руските знамена и го събори на земята. Русофилите скочиха да го преследват, но полицаите реагираха светкавично и предотвратиха сбиване.  

Арестувайте го, викаха русофилите. Те са организирани от "Атака", от уредба звучат руски песни, а депутати от партията говорят пред хората. 

Главният вход на храма е препречен от русофобите. Те носят знамена на ЕС, НАТО и Украйна.  "Тук не е Москва", викат русофобите. "Брюкселски боклуци", отвръщат им русофилите.