Филмът "Jeff Lowe’s Metanoia" на голям екран вече и у нас

Лентата разказва вдъхновяващата история на катерача Джеф Лоу

12.02.2019 | 12:08 Редактор: Тодор Петров
Филмът

На 26 февруари на голям екран у нас ще бъде излъчен филмът "Jeff Lowe’s Metanoia". Мястото на прожекцията е кино "Люмиер" в НДК, а началният час е 19:30. 

"Jeff Lowe’s Metanoia" е филм за пътуването на човека от покрива на света до края на жизнената линия. Джеф е човекът, който направи катеренето такова, каквото е днес, благодарение на неговите технически иновации и повече от 1000 премиерни изкачвания, едно от които е маршрутът Metanoia по северната стена на Айгер. Там той преживява своята духовна трансформация. 

Историята на Джеф вдъхновява всички. Той пренася изобретателността и силата, характерни за катерачната му кариера в последното предизвикателство – неговата собствена смърт. Джеф Лоу почина на 24 август 2018г. обграден от семейството си.

Историята му във филма е разказана от Джон Кракауер. Билети за организираното от Summitsweb се разпространяват на касите на Билетен център НДК и онлайн на tickets.ndk.bg

Процент от приходите от продажба на билети ще бъде дарен на каузата Chili Peppers. #chilipeppers е благотворителна инициатива в подкрепа на деца в риск в България.

Снимка: summitsweb.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК