3D принтирането на палачинки вече възможно

Основният материал за принтиране са пластмасата и фотополимерните смоли

28.09.2018 | 14:55 Редактор: Ралица Братанова
3D принтирането на палачинки вече възможно

Още през 2015 година дъщерите на Мигел Валенцуела имат една мечта – да си направят машина за 3D принтиране на палачинки. Като любящ баща той сбъдва тяхната мечта.

3 години по-късно за 300 долара всяко едно домакинство може да се сдобие с такава машина, като само трябва да знае рецептата за палачинки. С него могат да се принтират палачинки във всякакви форми. Има софтуер, който върви заедно с принтера. Той е изключително лесен за употреба. 

В него може да сложите , както снимка, която да може да се очертае като контур, така и вие сами да се развихрите и да нарисувате, каквото искате. След това една карта се поставя в принтера и той вече знае.

3D технологиите навлизат с пълна сила не само в кулинарията, но и в образованието, медицината и архитектурата. Основният материал за принтиране са пластмасата и фотополимерните смоли. Също така от метал , човешка тъкан, шоколад, керамика. 

3D технологиите все повече се развиват. А засега човечеството може да се радва на принтирани 3D протези, мебели, сгради и дори дрон, който помага за откриването на военни мини и взривни вещества и ги унищожава от безопасно разстояние.