Руската гимнастичка Алина Кабаева смая публиката с патриотичен тоалет

Тя се появи на детски фестивал за спортна гимнастика в бяла рокля с разголени рамене и бродирани червени цветя

25.05.2018 | 14:07 Редактор: Василена Василева
Руската гимнастичка Алина Кабаева смая публиката с патриотичен тоалет

Руската гимнастичка Алина Кабаева, спрягана за тайната жена на президента Владимир Путин, смая публиката с патриотична рокля на детски фестивал за спортна гимнастика, на който тя е патрон. Тоалетът на Кабаева предизвика вълна от критики в социалните мрежи.

Тя се появи на събитието в бяла рокля с разголени рамене и бродирани червени цветя. На тоалета на гимнастичката се виждаше двуглавият орел, държавният символ на страната. 

Публичният патриотизъм на Кабаева обаче предизвика вълна от недоволство. В социалните мрежи се пояивха гневни коментари, че вместо да парадира в грандиозни проекти, би могла да се погрижи за обикновените граждани. 

Фестивалът "Алина" е едно от най-мащабните събития в света на художествената гимнастика. От 2009 година събитието се провежда ежегодно под патронажа на благотворителния фонд "Алина Кабаева", обединяващо стотици млади спортисти от Русия и други страни. 

Не спират и коментарите, че именно Алина Кабаева е тайната първа дама на Русия. От повече от 12 години вървят слухове, че Кабаева и президентът Путин са двойка. Говори се, че двамата имат и деца – твърдения, които държавният глава винаги е отхвърлял.