Фондация "София 2.0" изпрати писмо на новия президент

В него е описан мастър-планът на представителите на дружеството

23.11.2016 | 09:51
Фондация

Планът и идеята за версия София 2 е резултат от вече две години работа на мен и моя екип. В писмото се засяга темата как да задържим нашите кадри и таланти в България. Това обясни в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR представителят на фондация "София 2.0" Георги Манолов.

По думите му идеята е резултат на наученото и постигнатото през годините.

"Целта е с технологии да ускорим развитието на предприемаческата система в България, за да може всички талантливи хора, да имат лесна възможност да получат капитал и подкрепа. за да започнат собствен бизнес", посочи Манолов.

Той уточни, че планът съдържа 7 точки, които всъщност са 7 решения на ключови проблеми, които в момента са реални пречки пред предприемачите.

"Едно сътрудничество с президента и неговата надпартийна фигура,  би могла да ускори значително реализирането на тези точки, така че да можем да ги осъществим и да имаме по-бързи резултати", каза още Манолов. 

Според него това ще бъде в компетенцията на г-н Радев, защото президентът е ключова фигурна и имат способ да задава важните теми на деня и са ключови за България, а темите, които се обсъждат в плана са важни за нацията, за да добием икономическа независимост.

Манолов посочи, че първите две точки вече са в прогрес.

Вижте останалите точки във видеото: