Филмът за глобалното затопляне "Преди потопа"

Той ще бъде излъчен в Youtube и по National Geographic

03.11.2016 | 09:44
Филмът за глобалното затопляне

Филмът си струва да се гледа, защото въздейства. Нашият дом зависи от нас, да се погрижим за него. Начинът, по който ние ще живеем от тук нататък. зависи дали ще можем да се адаптираме към тези климатични промени. Не е въпрос само на климатични политики, а и на това как живеем. Филмът казва, че е време за действие. Това обясни в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR ръководителят на Грийнпийс България Деница Петрова.

По думите на бившия посланик за специални поръчения в енергийната сигурност и климатичните промени Петър Попов през последните години състоянието на планетата е по-добро.

"Трябва да се премине от политики към действие, за да се смекчат последиците от глобалното затопляне", добави още Попов.

Според него поколението е нетърпеливо вече да има резултати, но промените са свързани с международни усилия.

"Българите не приемаме сериозно този проблем. Климатичните промени все още са нещо абстрактно. Институциите ни продължават да залагат на въглищата. Това трябва да се промени", категорична е Петрова

По отношения на въглищата Попов каза, че там става въпрос за лични интереси, свързани със статуквото.

Петрова обаче е категорична, че решенията ги има, просто трябва да направим този преход към тях.

"Не е лесно климатичната кампания да достигне до хората, тъй като големите корпорация пречат това да се случи. Ако изискваме живота ни да се промени, можем да го направи", категорична е ръководителят на Грийнпийс България