Започнаха снимките на филма "12А"

Премиерата на лентата ще се състои през пролетта, малко преди абитуриентските балове

21.10.2016 | 10:37 Редактор: Мария Аладжова
Започнаха снимките на филма

Започнаха снимките на новия български филм "12А". Лентата пресъздава сблъсъка между поколенията и по-конкретно тези в класната стая.

Борейки се с бурния тийнейджърски нрав, една учителка е изправена пред редица предизвикателства в класната стая. В главната роля влиза актрисата Радина Кърджилова. 

"Моята роля е на учителка по литература. Героинята ми се казва Лина Александрова, бивша състезателка по спортни танци. Изключително борбена натура със спортен дух. Красива, всеотдайна жена, разделена с мъжа си. С един прекрасен син Христо, което съвпадение в живота, защото моя син се казва така", разказа актрисата пред Bulgaria ON AIR.

Напрежението пред Лина, достига крайни предели, когато на хоризонта се появява нова любов в лицето на млад учител по физическо. Бившият боксьор Александър Александров се оказва истинска опора. Дарин Ангелов, който се превъплащава в ролята на преподавателя, споделя, че и в живота спортува. По тази линия намира прилики между себе си и Александър, но същевременно формата на мисленето на учителя по физкултура и това да умееш да контролираш децата са нови за него.

Сценарист на лентата е Николай Колев, който нашумя след създаването на филма "11А". 

Снимките ще продължат 1 месец, като действието ще се развива в София. Очаква се лентата да види бял свят през пролетта, малко преди абитуриентските балове.

Вижте още в репортажа на Милена Енчева: