Рецепта от тефтера на баба: Пържени кюфтета

Лесен метод за пухкави и сочни кюфтета

17.08.2025 • 06:30 Редактор:
Сподели във Facebook Изпрати в Mesanger Изпрати в Mesanger
От смесване до пържене без грешка.
От смесване до пържене без грешка.

Необходими продукти: 

  • Кайма – 1 кг
  • Олио – 2/3 чаена чаша
  • Лук – 2 броя
  • Яйца – 2 броя
  • Филия хляб – 1
  • Чубрица – 1/2 чаена лъжица
  • Черен пипер – 1/4 чаена лъжица
  • Брашно – 2 супени лъжици

Начин на приготвяне:

Поставете каймата в голяма купа и добавете 2 супени лъжици олио, нарязан на ситно лук, подправките, ½ чаена лъжица сол, двете яйца и накиснатата и накъсана филия хляб. Омесете добре и оставете сместа да престои 1–2 часа.

В дълбок тиган загрейте останалото олио. Оформете сплескани кюфтета, оваляйте ги в брашно и пържете от двете страни до златисто-кафяво. Разчупете първото кюфте, за да проверите дали е добре изпечено в средата.

Снимка: Freepik


  • Последни
  • Четени
Любопитно виж всички Виж всички
Четени виж всички Виж всички
Последни новини виж всички Виж всички