Рецепта от тефтера на баба: Пълнени домати

Перфектно ястие за лятото

01.07.2025 • 21:50 Редактор:
Сподели във Facebook Изпрати в Mesanger Изпрати в Mesanger
Вкус, от който ще си оближете пръстите.
Вкус, от който ще си оближете пръстите.

Необходими продукти:

  • 6 големи домата
  • 200 г ориз
  • 1 средна глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 100 г кайма
  • 1 връзка магданоз
  • 1 връзка копър
  • 2-3 супени лъжици олио
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 чаена лъжичка червен пипер

Начин на приготвяне:

Измийте добре доматите и внимателно отрежете капачетата им. С помощта на лъжица издълбайте вътрешността, като запазите месестата сърцевина.

Нарежете на ситно лука, чесъна, магданоза и копъра.

В тиган загрейте олиото и запържете лука и чесъна до златисто. Ако използвате кайма, добавете я към тигана и я запържете добре.

Добавете нарязаната на дребно сърцевина от доматите и гответе за около 5 минути.

Прибавете измития ориз и подправете със сол, черен пипер и червен пипер на вкус. Разбъркайте добре и при необходимост долейте малко вода, за да омекне оризът. Гответе на слаб огън за 5-7 минути.

Свалете сместа от огъня и добавете нарязаните магданоз и копър. Напълнете издълбаните домати със приготвената плънка и ги подредете в тава.

Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 40-50 минути, докато оризът омекне, а доматите се сготвят напълно.


  • Последни
  • Четени
1
0 rate up comment rate down comment 0
Вай
преди 4 месеца
Хубаво,Браво!!!Дано,бабата,да не е от,, флагман ",че с един,омлет,с тиквички,се избихме,с жената. Сигнализирай за неуместен коментар
Любопитно виж всички Виж всички
Четени виж всички Виж всички
Последни новини виж всички Виж всички