Поглезете се с бабината рецепта за ягодови масленки.
Необходими продукти
- 1 чаша масло, меко
- 1 чаша бяла захар
- 1 чаша кафява захар
- ¼ чаша прясно мляко
- 1 чаена лъжица оцет
- 2 яйца
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 3 и 1/3 чаши брашно
- 1 пакет бакпулвер
- 1 чаена лъжица сода
- 1 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица индийско орехче
- 6 супени лъжици конфитюр от ягоди по избор
Начин на приготвяне
- Разбийте мекото масло, захарта и кафявата захар с миксер до гладка смес.
- Отделно смесете млякото и оцета. Оставете ги да престоят така 5 минути, докато млякото се пресече.
- Смесете пресеченото мляко с яйцата и ванилията.
- Добавете ги към сместа в миксера и разбийте отново.
- Пресейте сухите съставки в голяма купа. Започнете да ги добавяте на части към останалата смес, като разбивате с миксера, докато всичко се смеси.
- Охладете полученото тесто в хладилник за 2 часа.
- Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Изрежете кръгли форми с помощта на чаша.
- Намажете конфитюра в средата на всяко кръгче, като оставите краищата празни.
- Захлупете с друго кръгче тесто и притиснете краищата така, че да затворите бисквитите и пълнежа в тях.
- Печете в загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.
Четете повече в az-jenata.bg.
Снимка: Freepik
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: