Необходими продукти:
- 4 пресни яйца
- 1 кофичка (400 г) кисело мляко
- 2-3 скилидки чесън
- 1 с.л. олио
- 1-2 с.л. масло
- Сол и червен пипер на вкус
- Около 100 г сирене (по желание)
свързани
Начин на приготвяне:
В тенджера кипнете вода с малко сол и оцет (1-2 с.л.). Когато заври, намалете котлона, така че водата да не ври бурно. Чукнете едно по едно яйцата в малка купичка и внимателно ги пуснете във водата. Варете по 2–3 минути, докато белтъкът стегне, а жълтъкът остане рохък. Извадете яйцата с решетъчна лъжица и ги отцедете.
В купа разбъркайте киселото мляко с пресования чесън и щипка сол.
В малък тиган загрейте маслото с 1 с.л. олио. Когато се сгорещи, свалете от котлона и добавете червения пипер. Разбъркайте бързо – внимавайте да не прегори.
В широка чиния изсипете млечния сос. Върху него подредете пошираните яйца. Полейте с маслото с червен пипер. Поръсете със сирене, ако обичате.
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове:
преди 3 седмици
преди 4 седмици
преди 4 седмици
преди 4 седмици