Необходими продукти:
- 6 броя тиквички
- сокът на 1 лимон
- 2 с.л. сусамов тахан
- зехтин екстра върджин на вкус
- сол и черен пипер на вкус
- листа пресен магданоз на вкус
- листа мента на вкус – по желание
Начин на приготвяне:
Тиквичките се измиват добре и се почистват от дръжките и крайчето. Увиват се във фолио и се слагат във фурната да се изпекат на 200 градуса. Може да ги изпечете и на грил. По средата на печенето се набождат с вилица на няколко места.
След като са добре изпечени (трябва да са достатъчно меки), може да ги оставите да се охладят. След това се нарязват с нож или се смилат в кухненски робот. Консистенцията трябва да напомня на патладжан за кьопоолу. Сложете нарязаните тиквички в купа.
Добавете останалите съставки и разбъркайте добре. Може да сервирате веднага или да охладите в хладилник.
Снимка: Freepik
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: