Рибата е изключително полезна за здравето, а сьомгата е и изключително вкусна
Продукти
¼ чаша кленов сироп
2 супени лъжици соев сос
1 скилидка чесън, пресован
¼ чаена лъжица чеснова сол
2 щипки черен пипер
500 г филе от сьомга
Приготвяне
- В купа смесете кленовия сироп, соевия сос, чесъна, чесновата сол, пипера и разбъркайте с телена бъркалка.
- Покрийте с получената марината, така че да обгърне рибата и да се потопи добре в соса.
- Приберете в хладилник за 30-40 минути.
- Сложете рибата да се пече заедно с маринатата, без да изцеждате.
Четете повече в az-jenata.bg.
Снимка: Pexels
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: