Няма нищо по-изкушаващо от домашно приготвено брауни – плътно, влажно и изпълнено с шоколадова наслада. А когато добавите и нежен шоколадов ганаш, резултатът е истински шедьовър.
Продукти:
За браунито:
- 250 г тъмен шоколад
- 250 г масло
- 4 яйца
- 250 г захар
- 2 супени лъжици брашно
- 2 супени лъжици какао на прах
За шоколадовия ганаш:
- 300 г шоколад микс – тъмен и млечен
- 300 г течна сметана за готвене
Приготвяне:
В подходяща тенджера разтопете маслото. Междувременно нарежете шоколада и го добавете към разтопеното масло. Изключете котлона и разбъркайте за няколко минути или докато шоколадът се разтопи напълно. Отделете от котлона.
В купа разбийте яйцата със захарта. Към тях добавете пресетите брашно и какао. Накрая сипете шоколадовата смес. Внимателно разбъркайте всичко, докато всички съставки се смесят.
Сместа за браунито се изсипва в тава, която е предварително намазнена и застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25–30 минути.
Междувременно пригответе ганаша. Нарежете шоколада, след което го сложете в купа. На средно слаб огън загрейте сметаната в подходяща тенджера, докато започнете да виждате малки мехурчета на повърхността (но не да кипва). Изсипете горещата сметана в купата с шоколада и я оставете да престои 5 минути. След това разбъркайте много добре.
С получения топъл ганаш залейте изпеченото брауни. Когато сладкишът се охлади напълно, може да го сложите в хладилник за 1 час и след това да сервирате.
Четете повече в az-jenata.bg
Снимка: Freepik