Как да стегнете кожата си естествено с помощта на етерични масла

Открийте тайната на перфектната кожа

21.06.2024 | 18:30 Редактор: Деси Николова
Как да стегнете кожата си естествено с помощта на етерични масла

Ако се стремите към по-натурална грижа за кожата си, етеричните масла са отличен избор, защото са пълни с полезни свойства. Те не само съживяват кожните клетки, но и ги защитават от вредното въздействие на свободните радикали. Освен това, етеричните масла помагат за стягането на порите, което прави кожата по-гладка и безупречна. Ето кои може да използвате за стягане на кожата.

Масло от розмарин

Розмаринът е магическа билка, тя е красива и ароматна. И когато се използва локално, може да бъде невероятно добра за вашата кожа. Чистото етерично масло от розмарин има антимикробни и противогъбични свойства, което го прави идеално за подмладяване на повехнала или безжизнена кожа. Това е едно от най-добрите етерични масла за стягане на кожата, тъй като ѝ помага да бъде по-стегната. То може значително да повиши влажността в кожата, което го прави идеалното етерично масло за всеки тип кожа и най-вече за по-суха.

Масло от чаено дърво

Поради своите противовъзпалителни и противогъбични качества, етеричното масло от чаено дърво може да се използва като част от домашно лечение на акне. То помага в битката срещу стареенето и придава на кожата ви свеж, сияен тен. Чистото етерично масло от чаено дърво е отлично за мазна или склонна към акне кожа, въпреки че може да се използва за всеки тип кожа. То помага за подобряване на здравето на кожата ви, тъй като я подхранва и ревитализира.

Масло от лимон

Лимоните са с високо съдържание на витамин С, което прави етеричното масло от тях добър избор за стягане на отпусната кожа. Витамин С засилва антиоксидантните свойства на кожата. Ето защо, лимоновото масло е често срещана съставка в продуктите за грижа за кожата, тъй като помага за изсветляване на тона. То може да намали и да повлияе на предотвратяването на признаците на стареене на кожата, като я поддържа здрава и млада за по-дълго време. Лимоновото масло действа като „усилвател“ на проникването на продуктите за грижа за кожата.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pexels