Неща, които да изхвърлим от дома за среда без стрес

Мното от нещата ги трупаме, без да имат потенциал за употреба

30.05.2024 | 16:12 Редактор: Беатрис Младжова
Неща, които да изхвърлим от дома за среда без стрес

Средата, в която живеем, е изключително важна за начина, по който се чувстваме. Ето някои неща, които трябва да обмислим да изхвърлим незабавно, за да създадем по-организирана среда без стрес:

Продукти с изтекъл срок на годност 

Проверете килера, шкафовете, балкона, хладилника и фризера си за хранителни продукти с изтекъл срок на годност или пък за такива, които са развалени. Изхвърлете правилно неизползваните лекарства или тези, които са негодни за употреба. Обърнете внимание на козметиката и тоалетните принадлежности – изхвърлете гримовете с изтекъл срок на годност, както и продуктите за грижа за кожата и тоалетните принадлежности, които вече не използвате.

Счупени или повредени домашни потреби 

Отървете се от счупени джаджи или уреди, които вече не използвате или не могат да бъдат поправени. Огледайте добре дома или работното си пространство и изхвърлете повредените или захабени мебели. Ако искате да освежите атмосферата у дома, изхвърлете напукани чинии, напукани чаши, захабени тенджери, тигани, които загарят или пък счупени кухненски принадлежности.

Дрехи и аксесоари 

Изхвърлете дрехи с дупки, петна или такива, които не могат да се поправят или зашият. Проверете добре гардеробите и се сбогувайте с дрехи, които са ви малки, големи, или пък такива, които просто не харесвате. Дарете дрехи, обувки и аксесоари, които не сте носили през последната година; изхвърлете бельо и чорапи с дупки или такива, които са загубили еластичност.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pexels