Признаците, че сме нещастни

Постоянно се сравнявамр с други хора

30.05.2024 | 13:10 Редактор: Деси Николова
Признаците, че сме нещастни

Чувството на щастие и удовлетворение не може да бъде прикрито. Има хора, които изглеждат или се държат постоянно като нещастни, въпреки че имат хубава работа, могат да разполагат спокойно с финансите си, създали са семейство и т. н.

1. Фокусират се върху негативното – Хората, които по-рядко се чувстват щастливи сякаш имат "вграден филтър" за негативност, защото успяват да видят лошото във всичко, от новините до личния си живот. Постоянно се оплакват и рядко намират за какво да се зарадват. Всичко за тях изглежда по-тъмно и по-мрачно, отколкото е в действителност.

2. Постоянно се сравняват с други хора – Това се отнася за всичко – успехи в работата, любовта, външен вид, придобивки, умения и т. н.

3. Таят злоба – Думата "прошка" просто не е в техния речник, но дори и да няма за какво да простят или да поискат прошка, нещастните личности са склонни да таят злоба и завист дори към близки за тях хора. Те възпроизвеждат стари спорове в мислите си, отказват да се освободят от гнева и болката, които вече би трябвало да са древна история.

4. Те се оплакват, но не вземат мерки – Нещастните хора винаги се тревожат за проблемите си, но рядко предприемат някакви стъпки, за да ги разрешат.

5. Изолират се – Когато се чувстват потиснати, почти винаги се отдръпват от хората, но самоизолирането само влошава нещата. Нещастните хора често отблъскват всички, за да останат сами със себе си.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pexels