Нешка Робева сподели кой е най-хубавият подарък, който е получила за рождения си ден

"В 00:00 ч. телефонът иззвъня - беше Рейчи", написа легендата в българската художествена гимнастика

27.05.2024 | 12:47 Редактор: Толя Стоянова
Нешка Робева сподели кой е най-хубавият подарък, който е получила за рождения си ден

Великата българска треньорка Нешка Робева, която навърши 78 г. на 26 май, разкри най-хубавия си подарък - победите на Златните момичета на Европейското първенство по художествена гимнастика в Будапеща. И едно обаждане от шампионка в полунощ - Рейчъл Стоянов, която малко по-рано беше
станала абсолютна европейска шампионка с ансамбъла, и е чакала да настъпи денят, часът и минутата на рождения ден на Робева, за да я поздрави лично. "Най-хубавият подарък" - така озаглави своя публикация във Facebook.

Ето какво написа:

Най- хубавият подарък

Вчера по Божия воля навърших 78 г.  - огромна привилегия, като имам предвид извървения път. В 00:00 ч. телефонът иззвъня - беше Рейчи - една от шампионките ни на току-що завършилото състезание в многобой - ансамбли на ЕП в Будапеща. Когато чух развълнувания ѝ глас и думите: "Госпожо, честит рожден ден", веднага отговорих: "Честита Европейска титла, скъпо дете - честита на теб, съотборничките ти, треньорите и на цяла България…Честита на малката Стили. Поздрави на Боряна и Елвира за силното представяне".

"Там, където е текло, пак ще тече", казва народът ни. Не! Не тече…Защото зад подобни категорични победи, стои неистов труд, лишения и фанатична вяра в значимостта им за България. Точно сега, точно в този момент, когато народът ни има нужда от единение…За подобна победа се иска сила! Психическа Духовна! Тези малки крехки същества и треньорите им я притежават! Носят я някъде, дълбоко закодирана. Затова нека не се притесняваме да кажем, колко ги обичаме и колко се гордеем с тях.

През деня получих и много лични поздравления за рождения си ден - на някои успях да отговоря, на много други - не. Благодаря на всички приятели - познати и близки за добрите думи и прекрасни пожелания. Благодаря, че превърнахте един обикновен майски ден в празник за мен, затова споделям с вас и радостта си от най-хубавия подарък - победата на нашите прекрасни български момичета на ЕП по художествена гимнастика в Будапеща. Имаме основание за радост - да я изживеем заедно.

Снимка: БГНЕС