Малинови мъфини с конфитюр (РЕЦЕПТА)

Готови за по-малко от час

25.05.2024 | 17:48 Редактор: Деси Николова
Малинови мъфини с конфитюр (РЕЦЕПТА)

Необходими продукти: 

  • Спрей за готвене
  • 1 и 1/3 чаши брашно
  • ¾ чаша фини овесени ядки
  • 1/3 чаша кафява захар
  • 2 чаени лъжици бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • 1 голямо яйце
  • ¾ чаша прясно мляко
  • ¼ чаша олио
  • ¼ чаша кленов сироп
  • ¼ чаша малинов конфитюр

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Напръскайте форми за мъфини със спрей за готвене. По желание сложете хартия или кошнички.  Пресейте сухите съставки, като предварително по желание сте смлели овесените ядки на брашно. Може да използвате и цели. 

В друга купа счупете яйцето и го разбийте с вилица. Към него добавете млякото, олиото и кленовия сироп. Разбъркайте добре с миксер.  Добавете мокрите към сухите съставки. Разбийте с миксер до хомогенна смес. 

Разпределете тестото във формите за мъфини, като пълните до под средата. Добавете по една чаена лъжичка от конфитюра във всеки мъфин.  Долейте от тестото, за да покрие конфитюра, но така, че да не надвишавате средата на формата, съветва az-jenata.bg.

Печете в загрята фурна за 25-30 минути. Извадете мъфините от фурната и оставете да изстинат върху решетка за 15 минути, преди да извадите от формичките. 

Снимка: Pexels