Натурални заместители на ботокса за подмладяване

Приемайте повече витамини

08.05.2024 | 14:57 Редактор: Беатрис Младжова
Натурални заместители на ботокса за подмладяване

За да изглеждаме добре, сме склонни да се подложим на какво ли не. Но може би това, от което имаме нужда, е малко време и любов към себе си. Ако все още се страхувате от поставянето на ботулинов токсин или пък филъри, можете да опитате да забавите хода на времето с някои от следните естествени алтернативи. Ето и кои са те:

Акупунктура 

Акупунктурата е лечение, което се използва от хиляди години. То подобрява притока на кръв, циркулацията и изчиства токсините в лимфната система чрез вкарване на малки игли. Наскоро някои специалисти по акупунктура започнаха да експериментират и с акупунктурата като метод, който може да се използва и за забавяне на стареенето.

Микронидлинг

Това е козметична процедура, която се използва за стягане на кожата, подобряване на тена и текстурата ѝ, намаляване на белезите от акне, свиване на порите, премахване на стрии, хиперпигментация и намаляването на фините линии и бръчките. Методът работи чрез прилагането на устройство, снабдено с малки хирургически игли, които пробиват кожата, задействайки естествения лечебен отговор на тялото, а именно - производството на колаген се увеличава, което подобрява тонуса и текстурата на кожата и придобиването на по-младежки вид.

Витамини

Бихте ли повярвали, че можете да подобрите кожата си само като приемате витамини? Ключови хранителни добавки могат да помогнат за подобряване на производството на колаген. Те могат също така да имат антиоксидантен ефект, който помага за предотвратяване на увреждане от свободните радикали. Най-добрите добавки за приемане включват витамин C, витамин E и каротеноиди.

Четете повече в az-jenata.bg.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Снимка: Pexels