Какво накара Сталоун да продаде уникалните си часовници за милиони?

Сред артикулите на търга е редкият Patek Philippe Grandmaster Chime

08.05.2024 | 08:33 Редактор: Тодор Петров
Какво накара Сталоун да продаде уникалните си часовници за милиони?

След заснемането на емблематичния за него филм "Роки", актьорът Силвестър Сталоун развива силна любов към колекционирането на часовници.

Сега холивудската звезда продава на търг 11 часовника от личната си колекция на разпродажба на Sotheby's в Ню Йорк на 5 юни. Сред артикулите е редкият Patek Philippe Grandmaster Chime, за който се очаква да бъдат платени до 5 млн. долара, както и часовници, които той е носил в някои от своите филми.

Само седем модела на Grandmaster Chime са произведени някога, като се има предвид, че това е най-сложният ръчен часовник, произвеждан някога от известните производители на луксозни часовници.

Като такъв, Sotheby's го нарече "свещеният граал" за колекционерите на часовници, оценен заради изключително сложните му механизми, за чието разработване, производство и сглобяване са били необходими 100 000 часа.

Часовникът разполага с 20 функции, които надхвърлят времето - като например пет механизма за отмерване на времето и повторител на датата, които звуково показват датата и часа.

Към часовника се предлагат и други сувенири, включително презентационна кутия, гравирана с името на Сталоун, iPad и Airpods, всеки от които в комплект с калъф на Patek Phillipe.

Друг часовник на Patek Philippe, този от семейството Nautilus, се очаква да бъде продаден за до 400 000 долара. Той е с маслиненозелен циферблат, обграден от 32 багета диаманти Wesselton, в корпус от неръждаема стомана, пише БГНЕС.

Часовник Rolex, пуснат през 2016 г. по случай 60-годишнината на модел, който е първият, показващ отделно ден и дата, може да се продаде за 50 000 USD. Междувременно часовник, произведен от Audemars Piguet, със син циферблат в корпус от розово злато, се очаква да донесе до 200 000 долара.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Снимка: БГНЕС