Лесни домашни методи за отстраняване на боя за яйца от ръце и дрехи

Можете да си направите скраб

05.05.2024 | 08:42 Редактор: Елеонора Танева
Лесни домашни методи за отстраняване на боя за яйца от ръце и дрехи

След боядисването на яйцата идва ред на борбата в търсене на борака, което ще определи кой ще бъде най-здрав през годината. 

Често традицията е съпътствана от оцветявне на ръцете, тъй като, дари и засъхнали, при допира с кожата много бои оцветяват дланите и пръстите. 

Силта на оцета

Най-добрата техника е да започнете с накисване на ръцете си в равни части бял оцет и вода за около минута, за да помогнете за повдигане на боята. След това изплакнете със сапун и топла вода.

Домашен скраб

Може да си приготвите скраб, използвайки равни части сода за хляб, зехтин и сапун за ръце, с което да изтъркате ръцете си, преди да ги изплакнете добре и да ги подсушите. Ако петната все още са там, втриването на алкохол с помощта на памучен тампон ще свърши чудесна работа.

Почистване на петна от боя от дрехи и покривки

Ако част от боята за яйца се окаже върху дрехите, кърпите, покривката или друг плат, не забравяйте да използвате препарат за премахване на петна възможно най-бързо. Стандартните перилни препарати трябва да свършат работа. Въпреки това, може да добавите оцет, ако платът се е оцветил по-дълбоко. Третирайте незабавно, оставете да престои няколко часа, измийте/изперете го и не поставяйте дрехата в сушилня, докато не сте сигурни, че петното е изчезнало. В противен случай, сушилнята ще запечата петното.

Четете повече по темата в tialoto.bg

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Снимка: Bulgaria ON AIR