Нетрадиционни, но ефектни и лесни идеи за боядисване на яйца

Ще се изненадате как с разтворим сок можем да създадем палитра от цветове

03.05.2024 | 23:00 Редактор: Вяра Димова
Нетрадиционни, но ефектни и лесни идеи за боядисване на яйца

Може би искате за Великден да направите нещо по-различно. Козунак в специална форма, интересна салата към агнешкото печено или пък можете да боядисате яйца по необичаен начин. Вижте как в следващите редове:

Боядисайте яйца с разтворим сок 

Червени, оранжеви, зелени, сини и лилави – можете да изберете сред богата палитра от цветове. Това определено не е традиционен начин за боядисване на великденски яйца, но за сметка на това е чудесен и децата го обожават. Той придава на яйцата малко плодов мирис, но не се притеснявайте, те изобщо няма да имат плодов вкус.

Освен това, тези "бои" са напълно подходящи за ядене. За да боядисате яйца по този начин, изберете някой от различните вкусове разтворим сок, поставете го в чаша, добавете вода и поставете вътре яйце. Изчакайте 10-ина минути и – готово!

Направете си боя от разтопен пастел 

Това наистина е един от най-страхотните и забавни начини за боядисване на великденски яйца. Всичко, което трябва да направите, е да сварите яйцата, да ги извадите, без да ги охлаждате, след което да вземете пастел и да започнете да рисувате! Восъкът буквално ще се разтопи веднага като така можете да правите готини дизайни и да смесвате цветове за супер уникален външен вид. Тъй като всички пастели са направени от нетоксичен материал, тези боядисани с пастели яйца все са напълно безопасни за консумация.

Великденски яйца с щампи

Този метод използва хранителни оцветители. За тази цел – разтворете хранителната боя в съвсем малко вода и "щамповайте" яйцата с помощта на кухненска гъба, като така поставите забавен рисунък върху вашите яйца.

Това е изключително лесно да се прави и ви позволява да получите уникален мраморен ефект.

Четете повече в az-jenata.bg.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Снимка: pixabay


1
1 rate up comment rate down comment 0
Джоро
преди 2 седмици
И защо на снимката литовски яйца? Сигнализирай за неуместен коментар