Предметите у дома, които блокират парите ни

Почиствайте зоната на богатство редовно

23.04.2024 | 20:51 Редактор: Деси Николова
Предметите у дома, които блокират парите ни

Според китайското учение фъншуй в дома ни има няколко важни области – зона на богатството, на семейството, на здравето, на децата, на знанието, на кариерата. Зоната на парите се намира в най-крайния ляв ъгъл на дома ни, ако застанем на прага на къщата. Застанете на входа на дома ви, гледайки навътре в апартамента/къщата и си представете къде се намира най-крайният ляв ъгъл – там е зоната на богатството. Вижте кои 7 неща могат да блокират енергията в този ъгъл:

Кошче за боклук

В този ъгъл на дома ви според фъншуй не бива да има разположени кошчета за боклук. Те ще блокират потока положителна енергия, защото са символ на мръсотия и хаос. Ако не можете да преместите кошовете си за боклук от този ъгъл, поне се старайте да са почистени и да ги изхвърляте редовно, да не се задържа прекалено дълго боклукът.

Сметки със задължения

Стари сметки и банкови извлечения, известия за задължения не бива да се съхраняват в ъгъла на богатството, поне според фъншуй. Ако работите в посока подобряване на финансовото ви състояние, в този ъгъл трябва да се стремите да е чисто откъм минали дългове или просрочени задължения. Дори текущите ви сметки за вода и ток не дръжте там, а ги преместете в друга зона на дома.

Разхвърляни предмети

Безпорядъкът в дома символизира невзетите решения, нашата нерешителност и липса на организация. Както и задръстена, застояла енергия. А когато манифестираме за благоденствие и материални успехи трябва в дома ни да има свежа и позитивна енергия. Можем да си помогнем, като освободим пространството от стари и непотребни вещи, дрехи, книги, вестници. Сега е моментът да почистите дома си и да направите място за новите придобивки и преживявания.

Мръсни прозорци/огледала

Почиствайте зоната на богатство редовно. Стремете се да е добре подредена, с чисти, измити прозорци и огледала. Във фъншуй прозорците имат важна символика, защото олицетворяват начина, по който гледаме на света и как виждаме себе си. Почистването им представлява покана новата и свежа енергия да влезе в дома ни.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay