Принц Уилям се завърна към кралските си задължения, обеща да се грижи за Кейт

През март съпругата му сподели, че е била диагностицирана с рак

20.04.2024 | 09:38 Редактор: Вяра Димова
Принц Уилям се завърна към кралските си задължения, обеща да се грижи за Кейт

Принц Уилям великодушно прие милите пожелания, изпратени към Кейт Мидълтън и крал Чарлз на фона на продължаващите им борби с раковите им заболявания.

На 18 април престолонаследникът на Великобритания се завърна към кралските си задължения за първи път, след като съпругата му сподели, че е била диагностицирана с рак. Той се разчувства, когато доброволец от благотворителната организация за раздаване на храна "Surplus to Supper" в Сънбъри на Темза го изненада с картички за Кейт и Чарлз.

Двамата отмениха публичните си прояви за неопределено време, докато се лекуват от рак.

"О, картички, много мило. Много благодаря", каза принц Уилям на Рейчъл Кандапа във видео, споделено в социалните мрежи. Когато 71-годишната Кандапа каза на престолонаследника да се грижи за съпругата си, той постави ръка на рамото ѝ и каза уверено "Ще се грижа".

От Бъкингамския дворец съобщиха на 5 февруари, че 75-годишният крал Чарлз е диагностициран с рак след лечението си на доброкачествено уголемяване на простатата. Говорител на монарха съобщи, че двете заболявания нямат общо.

Само няколко седмици по-късно, на 22 март, 42-годишната Кейт Мидълтън сподели видео в социалните мрежи, с което сподели за своята ракова диагноза. Тя заяви, че се подлага на химиотерапия, след като постоперативни тестове след коремната ѝ операция през януари са намерили следи от рак.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС