Какво е ретрограден Меркурий и наистина ли разваля настроението?

Меркурий управлява области като комуникация, транспорт, информация, общуване, приятелства и флирт

17.04.2024 | 08:40 Редактор: Елеонора Танева
Какво е ретрограден Меркурий и наистина ли разваля настроението?

Все по-често се чува оправданието за лошото настроение при жените с "ретроградния Меркурий“. Но какво всъщност означава това понятие и наистина ли това явление може да има толкова силно влияние върху нас?

ретрограден Меркурий, те имат предвид действителен научен феномен. На планетата Меркурий са ѝ необходими 88 дни, за да обиколи Слънцето, докато на Земята са необходими 365 дни. Тъй като Меркурий се движи много по-бързо от Земята, двете планети ще бъдат в една и съща част на небето по едно и също време (около три или четири пъти годишно).

Ретроградният Меркурий всъщност е оптична илюзия

Меркурий всъщност не обръща орбитата си и не се движи назад. Планетите винаги обикалят около Слънцето в една и съща посока. Ретроградността на Меркурий е просто оптична илюзия, причинена от това, че Меркурий за кратко изпреварва Земята в орбитата си около Слънцето.

Кога се случва ретрограден Меркурий? 

Тъй като Меркурий се движи около четири пъти по-бързо от Земята около слънцето, илюзията, че планетата се движи назад се случва на всеки три до четири месеца и продължава около три седмици. Тази година това е на:

Какво общо има ретрограден Меркурий с астрологията?

Астрологията е нещо като метафора на това, което се случва в небето. Всяка планета е определена като пазител на определена част от живота ни. Меркурий управлява области като комуникация, транспорт, данни, информация, графици, общуване, приятелства и флирт. Когато се случи ретроградността, като че ли се движим с пълна пара напред и след това изведнъж нещо ни подсказва, че е по-добре да се върнем назад. Сякаш някой рязко натиска спирачките на нашия прогрес. По същество областите от живота, които Меркурий управлява, вървят на обратно – ето защо може да се наложи да преработите графика си.

Какво трябва да правите по време на ретрограден Меркурий? 

Въпреки че хората често се оплакват от ретрограден Меркурий, оказва се, че този период също така може да е и богат на възможности. Специалисти съветват да блокирате всички хора, които не харесвате; да ремонтирате колата си; да обърнете внимание на назряващото напрежение с приятели. Отпуснете се.

Използвайте това време на объркване, за да направите пауза и да помислите. Определете областите в живота си, които може да се нуждаят от промяна след края на ретроградността.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: pixabay