Токсични мисли, с които трябва да се разделим

Те лесно могат да ни завладеят

14.04.2024 | 23:00 Редактор: Деси Николова
Токсични мисли, с които трябва да се разделим

Ние сме това, което мислим. Често нашите мисли са определящи за излъчването ни, мотивацията, нагласата за живота като цяло. Винаги можем да изберем дори в трудни ситуации да бъдем повече позитивни, отколкото негативни. Токсичните мисли ни пречат и тровят живота ни. Вижте с кои е време да се разделите.

Мислите в крайности

Това е доста токсично и вреди на личността. Да мислите в крайности означава да се стремите да бъдете идеалните домакини и майки, да сте перфектната половинка, да имате отлични резултати в работата и т. н. От друга страна, вероятно сте забелязали, че понякога твърде голямото старание всъщност създава голяма бъркотия и не се получава желаното от нас. Тогава започваме да обвиняваме себе си. Критични сме и в много други случаи към личността си. Канят ни например на забавно събитие с танци или рисуване и веднага си казваме, че няма да можем да се справим и с двете, а би трябвало да мислим, че ще бъде забавно.

Твърде много обобщавате това, което ви се случва

Още едни токсични мисли, от които не се нуждаете. Понякога, когато не се осъществяват плановете според очакванията ни, веднага започваме да обобщаваме, да слагаме край на плановете си, завършвайки с извода, че всичко е провал, че не ни чака нищо добро. Започваме да се критикуваме, съжаляваме, мислим за себе си като за личност, която не е способна на нищо градивно. Всичко това пречи да видим възможностите и да продължим напред мотивирани.

Не приемате добрите отзиви към вас, комплиментите

Това е признак на ниско самочувствие, несигурност в себе си. Защо ви е трудно да приемате комплименти? Не смятате, че ги заслужавате или не вярвате, че сте способни на успехи? Следващия път, когато някой ви поздрави, дори за хубавата рокля, приемете милите думи. Научавайки се да приемате положителни отзиви, вие не обезценявате собствената си стойност. Излъчвате самочувствие, много по-привлекателни сте.

Позволявате на вашите емоции да контролират решенията ви

Токсичните мисли лесно могат да ни завладеят, а с тях вървят и токсичните емоции. Те ни объркват, подвеждат, спират ни от успеха, премерения риск, желаната промяна.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pexels


1
1 rate up comment rate down comment 0
...
преди 1 месец
niamam lo6i misli . gledam hubavata strana na jivota Сигнализирай за неуместен коментар